Danas potpisivanje ugovora o rekonstrukciji dijela regionalne saobraćajnice od naplatnih kućica na autocesti A 1 do kružnog toka u blizini autobuske stanice u Kaknju

1030

Danas će u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre u 14.00 sati bit upriličeno potpisivanje ugovora o rekonstrukciji dijela regionalne saobraćajnice od naplatnih kućica na autocesti A 1 do kružnog toka u blizini autobuske stanice u Kaknju.

Potpisivanju će prisustvovati načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, premijer ZDK Miralem Galijašević, ministar za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije i zaštitu okoline ZDK Fahrudin Brkić, direktor Direkcije za ceste ZDK Refik Zeković, te predstavnik izvođača radova – kakanjske firme “Trgošped”.

Ovaj projekat nominirala je Općina Kakanj kroz stalnu i kontinuiranu komunikaciju između općinskih službi i Direkcije za ceste ZDK tako da je još početkom tekuće godine ovaj projekat uvršten u planove i programe Direkcije za ceste ZDK za 2018. godinu.

U toku rekonstrukcije bit će rješavani prilazi objektima sa saobraćajnice, pa je ova informacija istovremeno i poziv zainteresiranim građanima da prate radove kada se budu odvijali i da se tada rješavaju pitanja pristupa objektima, jer nakon završetka radova neće biti dozvoljeno naknadno nabacivanje betona uz ivičnjake čime se sprečava odvodnja voda sa saobraćajnice kao što je to slučaj danas.

Komentariši