Potvrđeno je da je osoba, izvučena danas oko podne iz rijeke Bosne u blizini Janjićke ade, 31-godišnja Antonela Kvesić, koja je prije dva dana nestala na području naselja Lašva.

Na mjestu gdje je izvučeno tijelo iz vode izvršen je uviđaj, kojim je rukovodio dežurni kantonalni tužilac, po čijem nalogu je tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će nad njim biti izvršena obdukcija, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt.

Potvrđeno je da se radi o osobi inicijala K.A., rođenoj 1987. godine, iz Mostara, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Centar u Zenici, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Tokom protekla dva dana, timovi Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, pretraživali su teren i korito rijeka Bosne i Lašve na području Zenice, s ciljem pronalaska tijela djevojke, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Centar u Zenici,  9. maja.

Danas, u 12,15, ronilački tim Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji je i jutros nastavio detaljnu pretragu obalnog područja i korita rijeke Bosne, na lokalitetu Janjića, u rijeci Bosni, uočio je beživotno tijelo ženske osobe, nakon čega su uslijedile aktivnosti na identifikaciji.

Antonela Kvesić je prije dvije noći boravila u vikend-kući u naselju Lašva, u društvu prijatelja, odakle se udaljila u nepoznatom pravcu. Sumnja se da je pala u rijeku i utopila se.

Komentariši