Košarkaši Kaknja poraženi su u okviru 17. kola košarkaškog prvenstva BiH na domaćem parketu od ekipe Širokog rezultatom 82:80. Bio je ovo prvi poraz Pandžine ekipe pred domaćom publikom, a trener Kaknja Josip Pandža je nakon susreta izjavio kako je pobjeda Širokog zaslužena.

”Zaslužena pobjeda Širokog. Cijeli tijek utakmice su imali vodstvo. Mi smo nekom energijom, velikom podrškom sa tribina i neiskustvom mladih igrača Širokog došli na jednu loptu i bili u prilici da odemo u produžetak. Mi smo jako umorni i nismo mogli da napravimo pritisak kakav smo pravili u prethodnim utakmicama i jednostavno izdaje nas snaga. Nemam nešto mnogo da zamjerim svojim momcima. U zadnjem pasu i šutu oni su bili raspoloženiji, svježiji i više su danas pogodili. Ja im čestitam od srca. Još uvijek smo na tabeli u top pet međutim sada je malo kompliciranija priča, ali nadam se da ćemo ovaj poraz već u srijedu novom pobjedom poništiti”, rekao je trener Kaknja Josip Pandža u izjavi za naš portal i dodao:

”Palavra bi trebao kroz kolo ili dva da bude ponovo sa nama. Očekujem kroz desetak dana povratak i Merdanovića, dok je situacija sa Negovanovićem komplicirana i još ništa konkretno ne mogu da kažem. Vjerujem da ćemo obezbjediti ligu za prvaka, a onda u kompletnom rosteru ući u to doigravanje jer u ovako paklenom ritmu utakmica jako je teško parirati ozbiljnim protivnicima kakav je danas bio Široki.”

U naredna dva kola Kakanjci gostuju, u srijedu 7. februara prvo ekipi Bošnjaka, a potom i lideru na tabeli Zrinjskom u Mostaru.

E.Škulj/Sport1.ba

Komentariši