Kakanj krenuo sa pripremama, u novu sezonu sa podmlađenim sastavom

282

U novu sezonu košarkaši Kaknja ulaze sa podmlađenim sastavom. Prozivci i prvom treningu odazvalo se 17 igrača.

U srijedu 29. 08. 2018. godine košarkaši Kaknja startali su sa pripremama za novu sezonu. Prozivci Benjamina Šabića odazvalo se 17 igrača, dok će se iskusni Željko Palavra timu priključiti za dvije sedmice. Podsjećamo Željko Palavra je zbog bolesti bio duže van ”stroja”, a košarci, odnosno basketu se vratio nedavno sa kolegama iz ”Ecos Romarija”.

Nakon uvodnog i pozdravnog govora predsjednika kluba Nedžada Rožajca, košarkašima su se obratili i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, potpredsjednik kluba Samir Lušija, a vrijedi istači kako su prozivci i prvom treningu prisustvovali i članovi Upravnog odbora KK Kakanj i zaželili im puno sreće i uspjeha u novoj sezoni.

Kakanjci u novu sezonu ulaze sa dosta podmlađenim sastavom, a nakon odlaska trenera Pandže, iskusnih Mirkovića, Božovića, pa i dugogodišnjeg igrača Kaknja Dedića, prvom timu Kakanjaca pridruženo je nekoliko mladih talentovanih igrača iz omladinskog pogona koji će se u narednom periodu pokušati nametnuti Šabiću i Ganiću i izboriti svoje mjesto u prvom timu. Na prvom treningu pojavili su se i novajlije Luka Jovanović, Ivan Begić, Igor Josipović, Adnan Arslanagić i novi-stari igrač Kaknja Haris Ćurevac, kao i playmaker Mirza Velić koji je stigao na probu iz KK Burch i u narednim danima će se pokušati nametnuti trenerima i Upravi KK Kakanj. Pored pomenute šestorke prvom treningu su prisusvovali i kapiten Aldin Muflizović, potom Eldar Merdanović, Nermin Buza, Ernes Mešinović, Zlatan Tepić, Sead Delibašić, Damir Pirić,Alen Drijenčić, Mirza Čajo, Bartol Lučić i Faris Sikira.

”Odlazak predjednika Delibašića i trenera Pandže je nas sve pogodio, ali život ide dalje. Okupili smo ekipu u skladu sa našim mogućnostima. Želja nam je da sa ovom mladošću i borbenosti pokušamo napraviti dobar rezultat uz nekoliko iskusnijih igrača uz koje će ovi mladi momci dodatno napredovati. Prerano je govoriti o ciljevima jer još uvijek ne poznajemo rostere drugih ekipa. Cilj je svakako da KK Kakanj održi sistem koji je bio aktuelan do sada – sjajna košarka, puna dvorana i košarka na visokom nivou. Vjerujem da ćemo biti stabilan premijerligaš”, rekao je mladi trener Kaknja Benjamin Šabić u izjavi za Sport1.ba.

Kapiten ekipe Kaknja, Aldin Muflizović smatra da će i mlada ekipa Kaknja pružii sjajne rezultate u novoj sezoni. ‘

‘Novac vam nekada i nije mjerilo. Ekipa sastavljena od skupih igrača ne znači nužno i dobar rezultat. Zalaganje, rad, trud, disciplina, pa jednim dijelom i sreća su faktori koji će odlučiti mnogo toga. Mnogo je promjena u našem timu. Najbitnije je da dobro radimo u predstojećem periodu i da tim što bolje uigramo. Na terenu ćemo pokazati da možemo napraviti dobar rezultat uprkos brojnim promjenama”, rekao je kapiten Kaknja.

U novoj sezoni mladom Benjaminu Šabiću asistirat će Mirnes Ganić i Mirza Demir, jedan od najboljih kondicionih trenera u regionu. Kompletne pripreme ekipa Benjamina Šabića će odraditi u Kaknju, a planirano je odigravanje osam kontrolnih susreta.

Prvi prijateljski meč košarkaši Kaknja bi trebali odigrati 8. septembra protiv zeničkog Čelika, a potom i protiv ekipa Senčura iz Slovenije. Planiran je potom i dvomeč sa Mladosti iz Mrkonjić Grada, a onda i nastup na turniru u Vitezu na kojem će pored ekipe Kaknja učestvovati domaći Vitez, Sloboda i Čelik.

sport1.ba

Komentariši