U posljednjoj sedmici školskog raspusta kakanjski školarci, ali i svi drugi građani imali su priliku da uživaju u prirodnim ljepotama koje im nudi obližnje odmaralište Ponijeri. Obogaćivanjem ponude, ulaganjima u infrastrukturu, lokalna zajednica ostvarila je prvobitan cilj da ovo mjesto predstavi brojnim turistima, ali i da pruži svojim građanima mogućnost jeftinijeg zimovanja.

Sloganom „Udahni Ponijere“ brojnim  Kakanjcima, ali i gostima iz drugih gradova poslan je poziv da neradne dane provode u jedinstvenoj zračnoj banji udaljenoj samo 18 kilometara od grada. Brojni sadržaji koji nisu uobičajeni u svakodnevnoj ponudi privukli su mnoštvo posjetilaca.

„Na taj način šaljemo poruku sugrađanima da mi želimo da dajemo ponudu da ovo mjesto postane turističko, ne samo za grad, nego za kompletan kanton“, rekao je Aldin Šljivo, direktor JU „Kulturno-sportski centar“ Kakanj.

Pored raznih igraonica za najmlađe, obogaćene ugostiteljske ponude, uređene staze za sve zaljubljenike u skijanje, naročito one sa tankim novčanicima koji ne mogu često priuštiti zimovanje, omogućen je lijep provod van gradskih sredina.

Ski centar Ponijeri najčešće nazivaju narodnim skijalištem, a uzimajući u obzir napore lokalne zajednice da ovo mjesto prezentira u što ljepšem izdanju, ne sumnjamo da će u narednom periodu postati jedna od turistički cijenjenih destinacija.

federalna.ba

Komentariši