U organizaciji Odbojkaškog kluba Victory iz Novog Travnika, a povodom dana Općine N.Travnik, organizovan je 8 po redu Međunarodni turnir za seniorke ¨Victory cup 2018¨.

Na turniru je učestvovao i Ženski odbojkaški klub ¨Arabi¨ iz Kaknja, zatim tu su bile ekipe OK-a Inova iz Banja Luke, OK Sarajevo Volley, OK Prijedor, OK“Trendtex” iz Prijepolja (Srbija), OK Sloga iz G.Vakufa, OK ORT iz Sarajeva, OK Busovača, OK Kotor Varoš, i domačin Odbojkaški klub Victory iz Travnika.   

U jakoj seniorskoj konkurenciji 10 klubova, mlade odbojkasice Ženskog odbojkaškog kluba Arabi iz Kaknja ostvarile su odlican rezultat osvojivsi drugo mjesto..

Do polufinala naše odbojkašice savladale su Odbojkaški klub “Kotor Varoš” iz RS-a i Odbojkaški klub “Sloga” iz G.Vakufa, dok su u polufinalu bile bolje od ekipe Odbojkaškog kluba “Sarajevo Volley” iz Sarajeva.

U drugom polufinalu Odbojkaški klub “ORT” iz Sarajeva bio je bolji od Odbojkaškog kluba “Trendtex” iz Prijepolja (Srbija).
U finalnoj utakmici viđena je odlicna igra između dvije najbolje ekipe, OK”Arabi”Kakanj i OK”ORT”Sarajevo, na kraju, trijumfovale su iskusnije odbojkasice iz Sarajeva.

Sve čestitke našim sjajnim odbojkašicama.

Komentariši