Pobjedom u polufinalu nad ekipom Domaljevca kakanjski odbojkaši su izborili i nastup u završnici Kupa BiH gdje će pored dvije najbolje ekipe iz Federacije igrati i dvije najbolje ekipe iz RS-a.

Nakon što su pobjedom protiv kalesijske Bosne preskočili prvu prepreku u Kupu Federacije BiH, odbojkaši Kakanja su teže od očekivanog savladali i novog protivnika. Ekipa Almira Aganovića je u Orašju za protivnika imala ekipu Domaljevca koju je savladala tek u petom setu (3:2).

Dva uvodna seta pripala su Kakanjcima (25:18 i 25:23), a potom se bude odbojkaši Domaljevca koji su dobili naredna dva seta rezultatom 25:22 i 25:21. Više sreće, ali i uspjeha u tejbreku imali su Kakanjci koji su slavili rezultatom 15:8 i tako izborili plasman u finale Kupa Federacije BiH, ali i nastup na završnici Kupa BiH gdje će pored dvije najbolje ekipe iz Federacije igrati i dvije najbolje ekipe iz RS-a.

Kakanjski odbojkaši su već nakon tri zvanična susreta u novoj sezoni (pobjeda protiv Bosne Kalesija i Radnik Bijeljina) pokazali da će igrati značajnu ulogu u novoj sezoni odbojkaške Premijer lige BiH.

sport1.ba

Komentariši