Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u Holandiji, a bolji od naših reprezentativaca su bili Iranci rezultatom 3:0.

Reprezentacija Irana je mnogo bolje otvorila susret i stvorila osjetnu prednost, a aši momci nakon pauze u prvom setu dolaze do daha i rezultatski ego, 17:16 za Iran.

Nakon toga Iranci ubacuju u brzinu više i prvi set osvajaju rezultatom 25:18.

Naši momci ni u drugom setu nisu imali rješenje za Irance, osim uvodnog egala i vodstva od 6:4, Iranci su preokrenuli i povećavali svoju prednost.

Do pauze su imali plus sedam, a drugi set su osvojili sa 25:14. Reprezentacija BiH je bila u egalu u prvom dijelu trećeg seta, a onda Iranci preuzimaju inicijativu i dolaze do prednosti od 11:8, a onda do kraja seta su samo povećavali za konačnih 25:20.

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića, nisu uspjeli odbraniti titulu svjetskog prvaka. Reprezentacija BiH je sve vrijeme imala snažnu podršku s tribina.

Naši zlatni odbojkaši danas su jurišali na četvrtu titulu svjetskih prvaka. Prvi naslov osvojili su 2002. godine u Egiptu, zatim 2006. u Holandiji, a treći 2014. u poljskom Elblagu.

Na ovogodišnjem SP reprezentacija BiH je u grupnoj fazi takmičenja s maksimalnim rezultatima savladala selekcije Iraka, Egipta i Poljske, u četvrtfinalu je eliminirala europskog prvaka Rusiju s 3:1, a istim rezultatom polufinalu je bila bolja i od Brazila.

Pored tri titule svjetskih prvaka, najrofejniji bh. sportski kolektiv u riznici još ima devet naslova europskih i tri naslova paraolimpijskih prvaka.

radiosarajevo

Komentariši